Ingyen nyelvtanulás - miért fizetnél érte?

Az ingyen nyelvtanulás lehetőségeiről olvashatsz itt: nyelvtanulás külföldön, önállóan, kreatív nyelvtanulás - módszerek, linkek, tippek

 NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN


A külföldi nyelvtanulás hatékonysága sokszor a többszöröse az itthoniénak. A nyelvi környezet számos előnyét felesleges ecsetelni. Azonban a külföldi nyelvtanulás előtt mindenképpen érdemes itthon alapozni, mivel a magyar egy nyelvhez sem hasonlít annyira, hogy tanulás nélkül bármit is megértenénk. A külföldi nyelvtanulásról sok embernek csak a méregdrága pár hetes szervezett tanfolyamok jutnak eszébe. Számos más lehetőség is van, nézzük, mik ezek?


Nyelvtanulás
külföldön 1 - Külföldi ösztöndíj: ez főleg azoknak szól, akik egyetemre vagy főiskolára járnak. Persze egyeteme válogatja, hogy hol mennyi lehetőség van. A legnépszerűbb Erasmus ösztöndíjon kívül rengeteg más ösztöndíj van, amiről sokan talán nem is tudnak, és így elszalasztják a külföldi nyelvtanulás lehetőségét. (Lásd: linkajánló) Van, amelyik ösztöndíjból remekül ki lehet jönni, de sajnos van, amihez anyagi kiegészítés kell. Erre is vannak alapítványok, amelyeknél lehet támogatást igényelni külföldi nyelvtanulás, külföldi szakmai út, stb. címén.


Nyelvtanulás külföldön 2 - Külföldi szakmai gyakorlat: ezt is általában az egyetemek diákszervezetei szervezik, vagy egyetemeken keresztül lehet megpályázni. Ilyen például a Leonardo, vagy az IAESTE. Külföldi szakmai gyakorlat esetén is lehet kérni kiegészítő támogatást különböző alapítványoktól.


Nyelvtanulás külföldön 3 - Au-pair/baby sitterkedés: ez is egy remek lehetőség, és még pénzt keresni is lehet vele. Vannak ezzel foglalkozó irodák, de önállóan is lehet keresni családot. (lásd: linkajánló) Általában a család biztosítja a szállást, ellátást, adnak zsebpénzt, cserébe pedig a gyerekekkel kell foglalkozni és/vagy a háztartásba besegíteni. És közben persze külföldön vagy, és nyelvet tanulsz... FONTOS!!! Soha ne küldjél előre pénzt olyan címen, hogy ők (akár a család, akár az iroda) elintézi a vízumot, papírügyeket, utazást, stb... sajnos sok szélhámos erre szakosodott, és a naiv bébicsősz jelöltektől leakaszt egy szép sommát, majd megszűnik létezni. Az EU országaiban mi, magyar állampolgárok gond nélkül vállalhatunk munkát, az utazást pedig intézd magadnak, az a legbiztosabb. Ha nem EU országba mész, érdeklődj az adott ország nagykövetségén, hogy mi szükséges a munkavállaláshoz, és ezért soha ne fizess előre az interneten egy ismeretlennek!


Nyelvtanulás külföldön 4 - Ingyenes külföldi nyelvtanfolyamok: gyakran az adott országban szerveznek ingyen nyelvtanfolyamot az ott élő külföldieknek. A nyugat-európai országokban, ahol sok a külföldi, erre nagyobb az esély. Persze ezekről sajnos elég nehéz tudomást szerezni, gyakran nincs is az interneten meghirdetve. Néhány egyszerű, de működőképes ötlet: az adott nyelven keress rá a google-ban az ingyen nyelvtanfolyam kifejezésre, például "free english course London", vagy "corso italiano gratuito". Ehhez persze kell beszélni a nyelvet minimális szinten, mert ezeken a külföldi tanfolyamokon közvetítőnyelv nélkül tanítanak. Sokszor a helyi önkormányzat szervezi ezeket az ingyenes tanfolyamokat, náluk lehet e-mailben érdeklődni. (bővebben: Ingyen nyelvtanulás - linkajánló)

Nyelvtanulás külföldön 5 - Utazz! Szerencsére manapság már ez is megúszható, ha nem is ingyen, de olcsón. ...persze, ha kínaiul tanulsz, akkor nehezebb dolgod lesz. Most már a legtöbb európai ország elérhető fapados repülőjárattal, vagy busszal. Kis szerencsével találhatsz 10 000 Forint alatt oda-vissza repülőjegyet. (lásd: ingyen nyelvtanulás - linkajánló) Szállás: erre is vannak alternatív megoldások. Egyre népszerűbb, és nagyon jó lehetőség az úgynevezett "couch surfing". Ez annyit jelent, hogy valaki felajánlja, hogy turisták lakhatnak nála néhány napig, ingyen és bérmentve. (bővebben: ingyen nyelvtanulás - linkajánló)
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 9
Heti: 43
Havi: 199
Össz.: 218 514

Látogatottság növelés
Oldal: Nyelvtanulás külföldön
Ingyen nyelvtanulás - miért fizetnél érte? - © 2008 - 2024 - ingyen-nyelvtanulas.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »